preskoči na sadržaj

Srednja škola Hvar

 > ERASMUS +
Srednja škola Hvar odabrana za ustanovu Erasmus+ ambasadora

Srednja škola Hvar odabrana za ustanovu Erasmus+ ambasadora

Srednja škola Hvar odlukom je Agencije za mobilnost i programe EU odabrana za Erasmus+ ambasadora u području općeg obrazovanja 2018.-2020. prema Javnom pozivu za iskaz interesa za Erasmus+ ambasadore.
Ulogu amasadora obavljat će Natalija Moškatelo, mag. geografije i engleskog jezika te koordinatorica Erasmus+projekata u Školi, s ciljem promoviranja i predstavljanja primjera dobre prakse Erasmus+ programa. ČESTITAMO!


 

AMPEU - Odluka o odabiru Erasmus+ ambasadora u području odgoja i općeg obrazovanja te strukovnog obrazovanja i osposobljavanja 2018.- 2020.

 


Read in Europe


PROJEKT AVATAR - IZDVOJENA LOKACIJA U JELSI

Rang lista polaznika mobilnosti u sklopu projekta “Obuka, poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja” -AVATAR-2017-1-HR01-KA102-035139


Sustainability as a Resource

Link za web stranicu projekta Sustainability as a resource

https://erasmuscegarra.wixsite.com/sustainability

 


READ in Europe

www.readineurope.weebly.com


READ in Europe

READ in Europe – prvi susret učenika

Učenice Nina Tudor, Nikolina Ćurin i Vinčenca Katanec iz Hvara te Ivona Drinković i Antonela Franetović iz Jelse sudjelovale su u prvom susretu učenika u Tomellosou u Španjolskoj od 21.-27. veljače 2016.

Na početku susreta učenici su predstavili svoje škole i mjesta iz kojih dolaze. Nakon toga predstavili su po jednog predstavnika klasične i moderne nacionalne književnosti. Učenice iz Jelse su odabrale Marina Držića, a učenice iz Hvara Janka Polića Kamova. Tijekom radionica učenici su u mješovitim grupama izradili e-knjigu o predstavljenim autorima.

Slijedili su izleti. U Madridu su imali zadatak pronaći određene povijesne i literarne lokalitete, u Toledu su posjetili najveću knjižnicu regije Castilla – La Mancha, a u Argamasilla de Alba su vidjeli zatvor u kojem je Miguel de Cervantes napisao prva poglavlja Don Kihota.

Učenice su stekle Europass Mobility dokumente, jedinstveno iskustvo i prijatelje širom Europe.

Slijedi čitanje lektire na engleskom jeziku i susret u Mađarskoj u travnju 2016.g.

 „Ja, tihi Don Quijot, ptica bez matičnog gnijezda, suputnik vjetrova i visokokvalificirani brojač zvijezda, još jednom, krećem na vjetrenjače."  Don Quijote

 


Međunarodna suradnja u programu Erasmus+

Srednja škola Hvar s izdvojenom lokacijom u Jelsi sudjelovat će u tri međunarodna projekta u programu Erasmus+, Ključna aktivnost 2 u području općeg obrazovanja.

Teme projekata su održivi turizam, književnost i povijest.

Suradnja u projektima omogućit će učenicima i profesorima uvid u europske školske sustave. Profesori će upoznati  inovativne metode i načine rada, a učenici će usavršiti informacijsko-komunikacijske vještine. Budući da je službeni jezik projekata engleski i da će se sve aktivnosti provoditi na engleskom jeziku, sudionici će imati jedinstvenu mogućnost komunikacije i usavršavanja jezičnih vještina. Treba naglasiti i važnost kulturne raznolikosti svih partnera što će pridonijeti razvoju tolerancije i većoj međukulturalnoj osviještenosti svih sudionika.

Učenici strukovnih programa u Hvaru (smjer turizam i ugostiteljstvo) će sudjelovati u projektu Sustainability as a Resource. Koordinator projekta je škola u Španjolskoj, a ostale škole partneri su iz Italije, Njemačke, Turske i Finske. Cilj projekta je istražiti mogućnosti za razvoj održivog turizma te predstaviti postojeće oblike održivosti u široj okolici škole. Tijekom dvije školske godine učenici će izrađivati prezentacije, anketirati lokalno stanovništvo, snimiti dokumentarni film, posjetiti partnere i upoznati njihove primjere razvoja održivog turizma. Učenici će također pomoću moderne tehnologije pronaći, snimiti i kreirati pješačke staze u svom kraju koje će biti dio turističke ponude.

Gimnazijalci će sudjelovati u projektu READ in Europe.  Koordinator projekta je škola u Mađarskoj, a ostali partneri su iz Italije, Litve, Turske i Španjolske. Projektne aktivnosti su smišljene s namjerom da učenici ponovno upoznaju radost čitanja i kreativnog pisanja. Naime, razvojem tehnologije i društvenih mreža učenici više vremena posvećuju virtualnom svijetu koji rijetko uključuje čitanje, a još rjeđe kreativno ili pravilno pisanje. Stoga ćemo upotrijebiti informacijsko-komunikacijsku tehnologiju za provođenje aktivnosti i putem zanimljivih web alata učenici će predstaviti nacionalnu književnost, kazališta, napisat će kratku priču i pjesmu. Zajedno s partnerima će napisati scenarij za predstavu u kojoj će na kraju sami glumiti.

Treći projekt je I, You, We, Mediterranean Citizens  u kojem će sudjelovati učenici u Jelsi. Cilj projekta je istražiti i predstaviti starogrčke i rimske ostatke svog prostora. Koordinator projekta je škola u južnoj Francuskoj. Ostali partneri su također iz mediteranskih zemalja – Italija, Grčka i Španjolska. Izuzetno smo zadovoljni što je prihvaćen prijedlog za ovaj projekt jer možemo na europskoj razini  promovirati naš jedinstveni lokalitet Starogradsko polje koji je na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Tijekom ove školske godine Stari Grad će obilježiti 2400 godina od osnivanja grčke kolonije Pharos i naši partneri mogu nazočiti slavlju. Ovo strateško partnerstvo je posebno i po tome što ne uključuje samo škole. Naime, dio aktivnosti ćemo provesti s partnerom MUCEM – Muzej europskih i mediteranskih civilizacija. Zajedno ćemo izraditi virtualnu mediteransku vilu i naš proizvod će biti dio izložbe u muzeju u Marseillu.

Europska unija u potpunosti financira ove projekte. Koordinator projekata u Srednjoj školi Hvar je prof. Natalija Moškatelo. Svi sudionici imat će Europass dokumente i European Language Portfolio što će učenicima omogućiti bolje uvjete zapošljavanja i uključivanja u programe cjeloživotnog učenja.


Kontakti

 

Srednja škola Hvar

Kroz Burak 81

21450 HVAR

Slikovni rezultat za phone clipart 021/717 -138

 Vodit.računovodstva : 021/761-500

Slikovni rezultat za email clipart srednja-skola-hvar@st.htnet.hr

mail ravnatelja : sasa.paduan@skole.hr

Izdvojena lokacija Škole u Jelsi

Pelinje b.b.

21465 JELSA

Slikovni rezultat za phone clipartTel.voditeljice u Jelsi: 021/717-589

Tel. str. suradnica: 021/761-157

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

2017./2018.

Kalendar za školsku godinu 2017./2018.

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
CMS za škole logo
Srednja škola Hvar / Križa bb , HR-21450 Hvar / ss-hvar.skole.hr / ured@ss-hvar.skole.hr
preskoči na navigaciju